Gebakken knoflookchampignons

Sappige paddenstoelen passen goed bij knapperig brood. De champignons kunnen vervangen worden door andere paddenstoelen zoals cantharellen of oesterzwammen. Je kunt de gebakken knoflookchampignons eten bij een witbrood, maar ze zijn ook heerlijk bij het Italiaanse boerenbrood met aardappel en rozemarijn.

Ingredi├źnten

450 gr champignons
5 el olijfolie
2 teentjes knoflook
scheutje vers citroensap
zout en peper
4 el fijngehakte bladpeterselie
knapperig brood om erbij te serveren

Werkwijze

  1. Veeg of borstel de champignons schoon, snijd ze in twee├źn of vieren
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan, voeg knoflook toe en bak in ca. een minuutje lichtbruin
  3. Voeg champignons toe en bak ze op een laag vuur al roerend tot ze alle olie uit de pan hebben opgenomen
  4. Draai het vuur laag, wacht tot alle olie uit de champignons is gestroomd, draai het vuur dan weer hoog en bak ze nog 4-5 minuten, al roerend, tot het vocht bijna verdampt is.
  5. Voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor en bak alles nog een minuutje.

Schep de knoflookchampignons in een schaal, en serveer heet of warm. Geef er stukken knapperig brood bij, om het kookvocht op te deppen.

Bron: Tapas. Een klassieke collectie Spaanse recepten

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.