Gevulde geroosterde paprika’s

Gevulde paprika’s passen goed bij knapperig brood. Eigenlijk kun je alles wel in een paprika stoppen. In dit recept komen drie mengsels aan bod: roomkaas-kruidenmengsel, tonijn-mayonaisevulling en een olijven-geitenkaasmengsel. Je moet deze gevulde paprika’s koud eten.

Voor de snelle variant van het recept kun je geroosterde paprika’s uit een pot nemen. Als je tijd en verse paprika’s hebt kun je ze ook zelf roosteren.Doe de verse paprika’s in een ovenschaal, stop ze in een voorverwarmde oven (200 graden) een rooster ze ca. 20 minuten gaar (tot ze zacht zijn). Laat even afkoelen voordat je begint met vullen.

Ingrediƫnten
Vier (of vijf of zes) rode/gele/groene paprika’s (uit een pot of zelf geroosterd)

Roomkaas-kruidenvulling
225 g verse roomkaas
1 tl citroensap
1 teentje knoflook, geperst
4 el fijngehakte verse bladpeterselie
1 el fijngehakte verse munt
1 el fijngehakte verse oregano
zout en peper

Tonijn-mayonaisevulling
200 gr tonijn in olie uit blik, uitgelekt
5 el mayonaise
2 tl citroensap
2 el fijngehakte verse bladpeterselie
zout en peper

Geitenkaas-olijvenvulling
50 gr zwarte ontpitte olijven, fijngehakt
200 gr zachte geitenkaas
1 teentje knoflook, geperst
zout en peper

  1. Doe de ingrediƫnten van het mengsel in een kom en roer goed. Voeg naar smaak zout, peper of wat extra olijfolie toe.
  2. Schep met een lepel de vulling in de paprika’s. Laat de paprika’s met mengsel eventueel opstijven in de koelkast.

Bron: Tapas. Een klassieke collectie Spaanse recepten

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.