Italiaanse uienbroodjes met munt

Een heel fijne combinatie, ui met munt. Met dit recept bak je 8 broodjes. Lekker met verse roomkaas. 

Rijstijd: 1 uur en 20 minuten
Kneden: ca. 10 minuten
Baktijd: 18 minuten
Oventemperatuur: 200 graden
Vochtgehalte: 62%
Zoutgehalte: 2%
Kosten per broodje: € 0,10

Ingrediënten voor 8 broodjes
450 gr tarwebloem
6 gr zout
10 gr instant gist
280 gr water
1 kleine (witte) ui, fijngesneden
2 theelepels gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 eetlepel fijngehakte verse munt
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
olijfolie om te bestrijken

Werkwijze

  1. Vermeng in een grote kom de bloem met zout en gist. Maak een kuiltje in het midden. Giet het water erin en roer met een houten lepel door elkaar.
  2. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een stevig deeg.
  3. Let het deeg in een grote kom en dek af met plastic folie. Laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.
  4. Stort het deeg op een ingevet werkblad en druk de lucht eruit.
  5. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en rol elk ervan uit tot een ronde lap van ca. 15 cm doorsnee. Prik de bovenkant in met een vorm en leg ze op 2 bebloemde bakplaten. Niet te dicht bij elkaar. Bestrijk deeg rondjes met olijfolie, dek af met plastic folie en laat ze op een warme plek nog 20 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Doe de gesneden ui in een kom met het korianderzaad, munt, zwarte peper en een beetje olijfolie. Meng alles goed.
  8. Bestrijk de deegrondjes met nog wat extra olijfolie en bestrooi met het uienmengsel.
  9. Bak de broodjes in ca. 18 minuten goudbruin. Haal ze uit oven en laat op een rooster iets afkoelen. Strooi nog wat verse munt erover.

Bron: Schiacciatine rotonde con menta e cipolle uit het boek De Italiaanse bakker thuis.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.