Kip met citroen en knoflook

Een Spaans tapasgerecht. Eenvoudig te bereiden, en heerlijk bij knapperig wit brood.

Ingrediënten

4 grote kipfilets
5 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 teentjes knoflook, fijngehakt
geraspte schil van 1 citroen
fijngesneden schil van 1 citroen en sap van beide citroenen
4 eetlepels verse bladpeterselie, plus extra ter garnering
zout en peper
partjes citroen en knapperig brood* om erbij te serveren

Werkwijze

  1.  Snijd de kipfilets in zeer dunne plakjes of reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote braad- of koekenpan en fruit hierin de ui glazig (niet bruin). Voeg de knoflook toe en bak ca 30 seconden mee.
  3. Voeg de plakjes kip toe en bak ca. 5 à 10 minuten op matig vuur tot de kip gaar is. Af en toe roeren.
  4. Voeg de citroenrasp en het sap toe en breng alles aan de kook. Schraap met een houten spatel de aanbaksels van de wanden en bodem van de pan, en roer door het kookvocht.
  5. Neem de pan van het vuur, roer de peterselie erdoor, met wat peper en zout.
  6. Schep de kip met citroen en knoflook in een verwarmde schaal. Bestrooi met reepjes citroenschil en de peterselie.

Serveer er partjes citroen bij en knapperig brood* om het vocht op te deppen.

Bron: Tapas. Een klassieke collectie Spaanse recepten

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.