Lang gestoofde zuurkool

Zuurkool kan botermals worden, maar dan moet het wel lang kunnen stoven, en niet het half uurtje dat doorgaans op de verpakking staat aangegeven. 

Ingrediënten
roomboter
1 gesnipperde ui
500 gram zuurkool
2 tenen fijngesneden knoflook
1 eetlepel karwij
1 laurierblaadje
5 jeneverbessen
1 glas witte wijn
200 ml (kippen)bouillon
beetje bloem

  1. Doe een klont boter in een pan met dikke bodem. Doe de gesnipperde ui erbij. Laat de ui op halfhoog vuur zacht worden (niet bruin).
  2. Voeg de zuurkool, knoflook, karwij, laurierblad, jeneverbessen en witte wijn toe en giet de bouillon erbij.
  3. Laat het geheel een uur of 3 stoven. Af en toe roeren, en zorg dat de zuurkool niet droog wordt, voeg dan extra water of wijn toe.
  4. Bind het vocht in de pan met een beetje bloem en eventueel nog wat extra water tot een romig geheel, laat nog 5 minuten zacht stoven en serveer met zelfgemaakte knödels of brood, bijvoorbeeld roggebrood met zure room en karwij.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.